Gezondheidstips: Bottenbouillon

Bot Bouillon Huid Voordelen

bone broth

Als je op zoek bent naar een goedkope, natuurlijke en effectieve manier om je huid jeugdig te houden  zoek dan niet verder dan je overgebleven botten van het diner op zondagavond. Dat klopt, bottenbouillon is de ultieme skin superfood, en sommige beweren zelfs dat het ‘beter dan botox’ werkt.
Ik zeg altijd dat een heldere, stralende huid een inside job is. Hiermee bedoel ik dat de gezondheid van je huid een weerspiegeling is van de essentiële voedingsstoffen die je eet, zoals gezonde vetten, vitamines, mineralen en antioxidanten, en meer specifiek hoe goed je lichaam verteert, absorbeert en assimileert. deze voedingsstoffen.

Eerder werd in de reguliere geneeskunde aangenomen dat er geen verband was tussen uw dieet en acne, vroegtijdige veroudering of de algehele conditie van uw huid. Onderzoek heeft echter aangetoond dat er een duidelijk verband is tussen de darm en de huid, die ook wel de ‘darm-huid-as’ wordt genoemd.
In een ogenblik zullen we bespreken waarom botbouillon een must-have is voor je huidverzorgingsroutine als je een stralende huid wilt. Het is echter belangrijk dat u begint met een goed begrip van de relatie tussen het darmkanaal en de huid. Dit zal garanderen dat je over de kennis beschikt die je nodig hebt om je huid van binnenuit te verbeteren.
De lekke darm en huidverbinding (en hoe botbouillon past)
Als er een wiskundige vergelijking zou zijn voor een gezonde huid, zou het ongeveer zo gaan:
gezonde darmvoering + goede spijsvertering + juiste opname van voedingsstoffen = mooie, stralende huid
Laat me het uitleggen …
We hebben hierboven vermeld dat een heldere, stralende huid niet alleen het gevolg is van de voedingsstoffen die je eet, maar ook hoe goed je ze absorbeert. Om nog een stap verder te gaan, kun je de voedingsstoffen die je eet niet opnemen zonder een gezonde darmwand te hebben.
Tegenwoordig hebben de meesten van ons tot op zekere hoogte het leaky gut syndrome (ook bekend als intestinale permeabiliteit). Lekkende darm is in wezen kleine gaatjes in je darmwand, waardoor onverteerde voedseldeeltjes, bacteriën en andere stoffen in je bloedbaan terecht kunnen komen waar ze niet thuishoren.
Zoals je wel kunt raden, kan het hebben van een lekkende darm ook voorkomen dat je essentiële voedingsstoffen – waaronder de vitaminen, mineralen, essentiële vetzuren en antioxidanten die je nodig hebt voor een gezonde huid – op de juiste manier kunt absorberen.
(Lees hier meer) om meer te weten te komen over hoe lek gut voorkomt, symptomen en hoe het te genezen.
Een andere manier waarop lekkende darm uw huid aantast is door het activeren van acneopflakkeringen en andere inflammatoire huidaandoeningen, zoals huiduitslag, netelroos, eczeem en psoriasis. Dit komt omdat je immuunsysteem een respons oproept wanneer onverteerde voedseldeeltjes uw bloedbaan binnenkomen.
Met andere woorden, je lichaam ziet deze substanties als indringers zodra ze je spijsverteringskanaal verlaten. Frequente immuunresponsen veroorzaken ontstekingen in het hele lichaam, die bestaande huidaandoeningen kunnen veroorzaken of verergeren.

 

Botbouillon bevat twee eiwitten die helpen bij het ‘genezen en dichten’ van gaten in de darmwand: collageen en gelatine.
Je kunt bijna denken aan deze eiwitten als ‘intestinale superlijm.’ Zowel collageen en gelatine bevatten de ontstekingsremmende aminozuren glutaminezuur, proline en glycine, waarvan ook is aangetoond dat ze de darmvoering versterken en repareren. Zoals u kunt zien, bevordert beenbouillon, door de gezondheid van uw darmwand te ondersteunen, ook een optimale opname van voedingsstoffen, wat uw huid direct ten goede komt.
En als u er nog steeds niet van overtuigd bent hoe nauw de relatie tussen uw darm en uw huid is, is het de moeite waard te vermelden dat een studie met meer dan 13.000 tieners toonde dat mensen met acne meer last hadden van een opgeblazen gevoel, constipatie, halitose (slechte adem), en zure reflux. In feite toonde de studie aan dat een opgeblazen gevoel 37% waarschijnlijker was geassocieerd met acne.
Kort samengevat: het verbeteren van uw huid begint bij het verbeteren van uw darm- en beenbouillon en biedt de exacte voedingsstoffen die uw darm nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren.

Nu u begrijpt hoe botbouillon uw huid op een dieper niveau verbetert, laten we eens kijken naar vier van de voordelen die u in uw huid kunt verwachten als u regelmatig botbouillon drinkt.
4 manieren waarop beenbouillon de verschijning van uw huid kan verbeteren

1. Botbouillon bevordert de elasticiteit van de huid voor een gladde, stevige huid
Is bot bouillon echt de botox van Moeder Natuur?
Zoals hierboven vermeld, is bottenvloeistof rijk aan collageen. Het is zelfs een van de enige voedingsmiddelen die collageen bevat. De meeste voedingsmiddelen bevatten antioxiderende vitamines en mineralen, zoals vitamine C en selenium, die je lichaam stimuleren om collageen te produceren – maar weinig voedingsmiddelen bevatten in feite zelf collageen.
Collageen is de belangrijkste voedingsstof voor huidelasticiteit. Dit komt omdat collageen het primaire structurele eiwit van je huid is en verantwoordelijk is voor de mollige, stevige, jeugdige uitstraling van je huid. Wanneer uw collageen begint af te breken (zoals bij blootstelling aan ouderdom en toxine), beginnen tekenen van voortijdige veroudering zoals fijne lijntjes en rimpels te verschijnen.

Studies tonen aan dat ons lichaam minder collageen gaat produceren zodra we 25 jaar oud zijn. Daarom is het van belang om meer collageen in uw dieet te krijgen van voedingsmiddelen zoals beenbouillon, om de elasticiteit van de huid te bevorderen en de tekenen van vroegtijdige veroudering te bestrijden.
Als een kanttekening, zijn veel anti-aging huidverzorgingsproducten ook geformuleerd met collageen, maar het is onduidelijk of de collageenmoleculen klein genoeg zijn om het huidoppervlak te penetreren. Een van de voordelen van het verwisselen van uw anti-verouderende huidcrèmes met het drinken van bottenbouillon is dat uw lichaam een ​​zeer goed opneembare vorm van collageen krijgt, en, gebroken melding alert: een mooie huid begint echt van binnen naar buiten.
Als voedingsrijke vloeistof, houdt de bouillon je ook gehydrateerd, wat een absolute must is voor een bedauwde, soepele huid.

 2. Botbroth Bevordert minder breakouts

De hoge concentratie van essentiële vitaminen en mineralen die in bottenbouillon worden aangetroffen, maakt het als een ‘drinkbare multivitamine’ voor je huid.
Verschillende essentiële vitaminen en mineralen zijn geconcentreerd in botten, waaronder zink, dat een belangrijk mineraal is voor de bestrijding van acne en voor het behoud van een heldere huid. In feite tonen studies aan dat zink het vermogen heeft om de activiteit van P. acnes te verminderen, wat de bacteriën op de huid zijn die puistjes kunnen veroorzaken. Zinktekort is ook in verband gebracht met patiënten die lijden aan chronische acne.

Bij het maken van bottenbouillon moeten de botten gedurende lange perioden (tussen 18-24 uur) worden gestoofd om alle vitaminen en mineralen volledig te laten vrijkomen. Door de lange suddertijd zijn deze mineralen ook biobeschikbaar, wat betekent dat ze je lichaam gemakkelijker kunnen verteren en absorberen (dit is vooral belangrijk als je een verzwakt spijsverteringsstelsel hebt).

3. Bone Broth is rijk aan anti-aging voedingsstoffen
Hyaluronzuur is een populair woord geworden in de anti-aging huidverzorgingsindustrie. Dit komt omdat veel klinieken hyaluronzuurinjecties aanbieden als rimpelvullers om het verschijnen van lijnen in het gezicht te verminderen. Maar hier slaat bottenbouillon weer toe.
Botbouillon bevat glycosaminoglycanen (GAG’s), moleculen die worden aangetroffen in de dermis van de huid, samen met collageen en elastine. Met een gelachtige consistentie is de rol van glycosaminoglycanen het opvullen van de ruimte tussen collageen en elastine, waardoor de huid mollig en soepel blijft.
Er zijn veel soorten glycosaminoglycanen, waarvan hyaluronzuur er één is. Dit betekent dat je door het drinken van bottenbouillon de exacte moleculen krijgt die worden gebruikt in vullers voor de huid, maar dan van de hele voedselvoeding. Als het gaat om de voordelen van veroudering van de huid, wordt het niet veel beter dan dat!

4. Botbot helpt je huid fleuren
Een goede bloedsomloop is essentieel voor een heldere, stralende huid – en de basale mineralen botbouillon zorgen voor een betere zuurstofstroom door uw lichaam. Andere sporenelementen in botbouillon, zoals ijzer en zink, zijn ook nodig om wondgenezing te bevorderen, wat kan helpen het uiterlijk van rode vlekken en littekens te verminderen.
Zoals u kunt zien, zijn de voedingsmiddelen die u in uw dieet opneemt net zo belangrijk (zo niet meer) voor uw huidverzorgingsroutine als crèmes of reinigingsmiddelen. Door regelmatig bottenboter te drinken en andere voedingsmiddelen te eten die je darm genezen, zul je je huid voorzien van de voeding die het op een dieper niveau nodig heeft, wat schoonheidsproducten eenvoudigweg niet kunnen.

Wij maken de bottenbouillon door biologische runderbotten 72 uren te laten trekken. Dit resulteert uiteindelijk in een prachtige biologische bottenbouillon. Te gebruiken als basis voor soep of gewoon als drinkbouillon. Te verkrijgen bij ons in de winkel.