E-Nummer Vrij

GEEN E-NUMMERS IN ONZE PRODUCTEN!

Wat zijn E-nummers?

E-nummers zijn de nummers van de door de Europese Unie goedgekeurde additieven. Ze zijn gerangschikt in in kleurstoffen, conserveermiddelen, voedingszuren, antioxidanten, smaakversterkers enz. Hoewel ze goedgekeurd zijn staat het nut van sommige additieven, zoals kleurstoffen en smaakversterkers ter discussie omdat deze niet nodig zijn voor een veilige consumptie. Kleurstoffen worden vooral toegevoegd omdat de consument een product wil dat er mooi uitziet. Smaakversterkers worden toegevoegd omdat door bewaren de smaak achteruit gaat.

 Waarom dan zonder?

Toelating tot de lijst wil niet zeggen dat alles maar goed voor je is. Sommige mensen hebben voedselallergie of voedselintolerantie tegen bepaalde kleurstoffen of conserveermiddelen ontwikkeld. De additieven die met de meeste controverse zijn omgeven zijn Mononatriumglutamaat (E621) en kunstmatige zoetstoffen zoals Aspartaam ( E951). Deze laatste is verantwoordelijk voor heel veel klachten. (kijk maar eens op internet!)

www.aspartaam.com

GLUTENVRIJ - GEEN CONSERVERINGSMIDDELEN - GEEN E-NUMMERS!

 Hoe zit het dan met worst en vleeswaar?

Heel veel worsten en vleeswaar zijn in de loop van de tijd voorzien van veel additieven die nu ter discussie staan. Kijk maar eens op het etiket wat er allemaal aan toegevoegd wordt om een product lang mooi en goed te houden. Een handig boekje erbij kun je bestellen op www.bouillonmagazine.nl. “Wat zit er in uw eten.”

Door de opkomst van de supermarkten zijn de lijnen van producent tot consument veel langer geworden. Vroeger maakte de slager worst en vleeswaar en dat werd dezelfde week verkocht in zijn winkel. De basis was gewoon zout en kruiden. Tegenwoordig worden de producten in veel grotere hoeveelheden geproduceerd. Het is al met al langer onderweg en de verkoopkanalen willen dat een product zo lang mogelijk houdbaar is en er zo lang mogelijk mooi uit blijft zien. De industrie heeft daar in de loop van de jaren op ingespeeld door allerlei additieven te ontwikkelen die dat bewerkstelligen.

Het wrange van dit verhaal is dat veel van die additieven nu omstreden zijn. Veel additieven blijken vervelende bijwerkingen te hebben. Maar grote onderzoeken zeggen dat er niets aan de hand is. Maar wat blijkt; veel onderzoeken worden door de producent zelf uitgevoerd. Hier draait het dus weer om geld in plaats van gezondheid. En zo worden mensen steeds bewuster wat ze allemaal naar binnen werken.

OUDERWETS BEREID - GEWOON NATUURLIJK & EERLIJK!

Het alternatief…

Na vragen van mensen en door ons in deze materie te verdiepen we besloten om een alternatieve vleeswaren cq. worstenlijn op te zetten waar weer volgens het oude principe van vroeger wordt gewerkt. Het nadeel hiervan is wel dat de producten niet zo’n mooie kleur hebben door de afwezigheid van kleurmiddelen, maar het geeft veel meer voordelen zoals:          

geen dubieuze additieven meer in de voeding

Dus alleen natuurlijke grondstoffen

Het is niet duurder dan de reguliere variant

Wat bij biologisch vaak wel het geval is!

Wij hopen dat u zult ontdekken dat deze producten even veel plezier in de smaakbeleving zullen geven als de reguliere varianten. U bent er dan in ieder geval zeker van dat u weer een stukje bewuster met uw voedingspatroon omgaat. Voor meer informatie of bestellen kunt u gebruik maken van het contactformulier of bellen met 0511-441285

 Wij wensen u veel gezondheid toe en smakelijk eten!