Gezondheidstips

Wist u dat het vlees van grasgevoerde dieren veel meer Omega 3 bevat? Gras bevat het vetzuur Alfalinoleenzuur wat in de maag van het rund omgezet wordt in Omega 3 EPA en DHA. Door het vlees van deze runderen te consumeren krijgt u deze vetzuren ook binnen. Alfalinoleenzuur vind je het ook in lijnzaadolie, Chiazaad en walnoten.

 

omega3

Een ander weetje is dat wij naast Omega 3 ook Omega 6 vetzuur nodig hebben. Maar nu hebben we met ons huidig eetpatroon een probleem gekregen. Deze vetzuren horen in de juiste verhouding te worden geconsumeerd. Alleen is onze inname van Omega 6 wel een factor 40 te hoog!

Omega 6 werkt weer ontstekingsbevorderend. Je vindt deze vetzuren (linolzuur)  in plantaardige oliën zoals zonnebloemolie, raapzaadolie, margarines en halvarine ‘s enz. Het is beter om roomboter en olijfolie te gebruiken.

Ons lichaam krijgt aan de ene kant te weinig voedingsstoffen binnen, doordat de voedingswaarde van ons eten drastisch gedaald is door verarming van de bodem en de manier van verwerken van de producten.

Aan de andere kant is de toxische belasting van ons lichaam hoger door inname van synthetische producten zoals additieven in onze voeding (e-nummers) en het gebruik van synthetische medicijnen en voedingssupplementen. Onze lever moeten al deze stoffen weer afbreken. Door deze combinatie van beide factoren kunnen uiteindelijk lichamelijke gezondheidsklachten ontstaan.

Wij proberen met het ontwikkelen van onze producten rekening te houden met bovenstaande factoren. O.a door het achterwege te laten van e-nummers en het gebruik van mineraalrijk Keltisch zeezout. Ook wordt aan de herkomst van ons vlees kritisch gekeken. Regionaal gemest rundvlees en varkensvlees van stichting het wroetvarken  die er voor zorgt dat het voer GMO-vrij is.